Εκμάθηση Ποδηλάτου & Κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το πρόγραμμα «Ποδηλατοδράσεις» αφορά παιδιά νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας (έως και Δ΄Δημοτικού) που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε βασικές δεξιότητες ποδηλασίας και να μάθουν χρήσιμους κανόνες οδικής κυκλοφορίας (παιδιά που δε γνωρίζουν καθόλου ποδήλατο συμμετέχουν κατόπιν συνεννόησης και με τη βοήθεια των γονιών τους όποτε τους ζητηθεί).
 

Πρόγραμμα 1ο
Βγάζω τα βοηθητικά ροδάκια 

Μαθήματα  εκμάθησης ποδηλασίας.

Σκοπός των μαθημάτων είναι τα παιδιά να μάθουν να ποδηλατούν χωρίς τα βοηθητικά ροδάκια, να μάθουν να ξεκινούν και να σταματούν μόνα τους και να κατευθύνουν το ποδήλατο εκεί που θέλουν.

  • Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 45λεπτών και είναι ολιγομελή (1-3 άτομα ανά εκπαιδευτή) .  

  • Συνήθως απαιτούνται 4-5 μαθήματα.( χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό).

  • Είναι σημαντικό  το παιδί να διαθέτει ποδήλατο σε καλή κατάσταση, ανάλογο με το ύψος του  και φρένα  που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει. (διαθέτουμε υπό προϋποθέσεις και δικό μας ποδήλατο).

  • Ο χώρος και ο χρόνος των μαθημάτων γίνεται σε συνεννόηση  με τους γονείς.

  • Ηλικίες παιδιών από 4 ετών και άνω.

Οι γονείς αναλαμβάνουν να φέρουν τα ποδήλατα των παιδιών τους στο χώρο των μαθημάτων.

Πρόγραμμα 2ο
Ποδηλατικές Δεξιότητες & Κυκλοφοριακή Αγωγή 

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να κάνει τα παιδιά καλύτερους και πιο υπεύθυνους ποδηλάτες. Με ασκήσεις επιδεξιότητας και ομαδικά παιχνίδια τα παιδιά θα αναπτύξουν δεξιότητες όπως το σωστό φρενάρισμα, ισορροπία, συντονισμό, επιδεξιότητα και αντίληψη. Με την κυκλοφοριακή εκπαίδευση θα μάθουν βασικά σήματα και κανόνες κυκλοφορίας και θα βελτιώσουν την οδηγική και κυκλοφοριακή τους συμπεριφορά.

 

  • Ασκήσεις επιδεξιότητας και ομαδικά παιχνίδια, όπου τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες όπως το σωστό φρενάρισμα,  ισορροπία,  συντονισμό και αντίληψη. 

  • Εκπαίδευση κυκλοφοριακής αγωγής, όπου οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν βασικά σήματα και κανόνες κυκλοφορίας βελτιώνοντας την οδηγική τους συμπεριφορά και ασφάλεια. 
     

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο πρωινές ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
• Κάθε παιδί να διαθέτει το δικό του ποδήλατο σε καλή κατάσταση (φουσκωμένα ελαστικά και φρένα λειτουργικά).
• Να διαθέτει ποδηλατικό κράνος (υποχρεωτικό).
• Οι γονείς αναλαμβάνουν να φέρουν τα ποδήλατα των παιδιών τους στο χώρο των μαθημάτων. 
• Φωτοτυπία Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή ( φωτοτυπία από το σχολείο).

Τα παιδιά οφείλουν να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και συμπεριφοράς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες
Θανάσης Οικονόμου 697-4644498 
(Υπεύθυνος Ποδηλατικών Δεξιοτήτων, εκπ/κός Φυσικής Αγωγής)
&
Βαγγέλης Θέος 694-6969784 
(Υπεύθυνος Κυκλοφοριακής Αγωγής, με Μεταπτυχιακό στις Βιώσιμες Μετακινήσεις)

  • Facebook Social Icon

Σχετικές δράσεις, άρθρα και πρωτοβουλίες μας

September 14, 2018

Με χαρά συμμετέχουμε και αυτή την χρονιά μέσα από την ΚοινΣΕπ Δράση & Ενέργεια και την πρωτοβουλία μας «Ride my Bike – Ποδηλατοδράσεις» στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. 

Αρχή γενομένης αυτή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 π.μ έως 13.00 μ.μ σε συνεργασία με την εθελοντική διαδικτυακή ομάδα 'Μαμάδες Ν.Μαγνησίας' τον 'Πολυχώρο Τσαλαπάτα', το 'Ergon Showground' και τους συλλόγους : 'Μπάσκετ Bc Volos' , 'Φυσιολατρικός...

November 17, 2017

Κοινές αναμνήσεις στο σχολείο που η μεγάλη κόρη πέρασε ένα χρόνο και τώρα η μικρή μου φοιτά, είχα την τιμή και ευκαιρία να αποκτήσω χάρη στην πρόσκληση που μου έγινε από τις καλύτερες νηπιαγωγούς Γεωργία, Φωτεινή και Μαρία.  Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τα παιδιά του νηπιαγωγείου έμαθαν με βιωματικούς τρόπους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και δοκίμασαν τις γνώσεις τους στο υπαίθριο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που ετο...

November 9, 2017

Το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου είχα την ευχαρίστηση να επισκεφτώ την Δευτέρα 6/11/2017 στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΚοινΣΕπ Δράση και Ενέργεια για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση παιδιών στην κυκλοφοριακή αγωγή. 

Ευχαριστώ πολύ την κα Μπέκα Αποστολία για την πρόσκληση. Ήταν μια υπέροχη μέρα, τα παιδιά το διασκέδασαν και ταυτόχρονα έμαθαν βασικούς κανόνες κυκλοφορίας κάνοντας βόλτες με τα ποδήλατάκια τους. Συγχαρητήρια και στους δασ...

September 23, 2017

Με μεγάλη μας χαρά  συμμετείχαμε φέτος στην Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς Αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε στις 22/9/2017 - Μαζί με την Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δ. Βόλου, τον Ιππόκαμπο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας είμασταν την περασμένη Παρασκευή, έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου στην Παραλία.

Εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων μας τίμησαν με την παρουσία του...

September 13, 2017

Όταν σε μια μικρή πόλη της Ολλανδίας (UTRECHT - Ουτρέχτη) οι αξιωματούχοι της πόλης, δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμαρχος και λοιποί αποκάλυψαν το πρώτο τμήμα του μεγαλύτερου γκαράζ για στάθμευση ποδηλάτων στον κόσμο, στα τέλη του περασμένου μήνα, ο ενθουσιασμός και η χαρά ήταν πολύ σύντομη.

Οι 6000 θέσεις πάρκινγκ ποδηλάτου γέμισαν γρήγορα και οι πολεοδόμοι επικεντρώθηκαν αμέσως στα επόμενα βήματα, σχεδιάζοντας ακόμη περισσότερα τέτο...

Please reload