top of page

Γιατί είναι ωραίο να προσφέρεις

Μέσα από την εργασία μας αποκομίζουμε εκτός από το οικονομικό ώφελος και ένα σωρό δεξιότητες και γνώσεις.  Με τα χόμπι μας κερδίζουμε σε φιλίες, εμπειρίες και πολλά θετικά συναισθήματα που ομορφαίνουν την ζωή μας. 

 

Ένα μέρος αυτών των "κερδών" θέλουμε αφιερώνοντας χρόνο ή χρήματα να τα δώσουμε πίσω στην κοινωνία.

 

Αυτό είναι ωραίο να το κάνουμε - όχι γιατί είναι σωστό ή περιμένουμε κάτι για αντάλλαγμα, αλλά γιατί μας αρέσει. 

Ημερολόγιο Δράσεων

 

Δεκέμβριος 2016 - Σήμερα Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Ανέλαβα επικεφαλής του Συλλόγου του Δημοτικού Σχολείου των παιδιών μου προκειμένου να βοηθήσω όπως και όσο μπορώ τα παιδιά να έχουν όσο μεγαλύτερη υποστήριξη γίνεται. Την προηγούμενη χρονιά ο Σύλλογος με την βοήθεια των συνδρομών και ορισμένων γονιών που αφιέρωσαν τον χρόνο και τις γνώσεις τους και πάντα σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και την Διεύθυνση, συνέδραμε στην βελτίωση των υποδομών του σχολείου καθώς και στο έργο της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Τις δράσεις και αυτά που καταφέραμε μπορείτε να τα βρείτε εν συντομία εδώ.  

Απρίλιος - Μάιος 2017 Με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσω βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας, που έχει ξεκινήσει το σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ" επισκεφτήκαμε Νηπιαγωγεία σε Βόλο και Ν. Ιωνίας και μιλήσαμε στα παιδιά για καλές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζουμε όταν κυκλοφορούμε στην πόλη μας, επισημαίνοντας τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες. Ευχαριστώ τον κ. Μπέλο και τις διευθύντριες των Νηπιαγωγείων για την πρόσκληση και φιλοξενία.

Ιανουάριος - Μάιος 2017
Ευαισθητοποίηση μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού) σε συνεργασία με τους δασκάλους των σχολείων για τη σπουδαιότητα της καλής ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος. Επισκεφτήκαμε σχολεία σε Βόλο και στην γύρω περιοχή (Αλμυρό, Ανακασιά) αρχικά με μία παρουσίαση για το πόσο σημαντικό είναι ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων και βιωματικά με τη μέτρηση του CO2 με εξειδικευμένα όργανα τα οποία δανείσαμε στα σχολεία.  Οι δάσκαλοι μαζί με τους μαθητές μπόρεσαν με αυτό το τρόπο να μετρήσουν και να πληροφορηθούν για τον ακριβή χρόνο που απαιτείται για τον επαρκή αερισμό των αιθουσών και έμαθαν στην πράξη πόσο περίπου χρόνο απαιτείται για να ανανεωθεί ο αέρας και πόσο συχνά χρειάζεται να το κάνουν πετυχαίνοντας με αυτό το τρόπο καλές συνθήκες διδασκαλίας αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων.  Επιπλέον, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο μετρητή Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας δείξαμε σε μαθητές και δασκάλους πως κάποια αντικείμενα που τα χρησιμοποιούμαι πολύ συχνά (κινητά, ασύρματα τηλέφωνα, modem), εκπέμπουν ακτινοβολία, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να περιορίσουμε την έκθεσή μας σε αυτή. Ευχαριστώ τον υπεύθυνο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Αντώνη Αντωνίου για την συνεργασία και την βοήθειά του καθώς και τα παιδιά, τους δασκάλους και διευθυντές των σχολείων για την θερμή τους φιλοξενία.

Σεπτέμβριος 2016 - Ιανουάριος 2017

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη το μεσημέρι και Σάββατο πρωί παιδιά με ειδικές ανάγκες μπορούν να έρθουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο Καγιάκ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Β.Α..

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από 25 Ιουλίου μέχρι και τέλος Αυγούστου 2016

Είπαμε να χαλαρώσουμε λιγάκι και έτσι τα πρωινά τις Πέμπτης και Παρασκευής (εκτός της εβδομάδας του 15 Αυγουστου) μπορείτε να ρθείτε και να κάνετε καγιάκ για να κρατηθείτε σε φόρμα για τους παλιούς αθλητές αλλά και για να γνωρίσετε το άθλημα του Καγιάκ για τους καινούργιους.

Πέμπτη 21 έως Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Για να είμαι δίκαιος 50% το έκανα γιατί ήθελα και ένα άλλο 50% επειδή "έπρεπε" να το κάνω. 4 γεμάτες μέρες περάσαμε στο Μεσσολόγγι για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικού καγιάκ. Συνόδεψα μαζί με τον Κώστα και τον Βασίλη 18 αθλητές του ΝΟΒΑ για να αγωνιστούν και να περάσουν ένα όμορφο 4ήμερο κάνοντας καγιάκ και προπόνηση στην όμορφη λιμνοθάλασσα του Μεσσολογγίου. 

 

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Θέλοντας να συνεισφέρουμε και εμείς, με ότι δυνάμεις έχουμε, σε ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες – προσφέρουμε δωρεάν μία αντίστοιχη υπηρεσία με αυτή που αγοράσατε σε μία οικογένεια που θα μας υποδείξετε και αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες*.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Επίδειξη του αθλήματος του Καγιάκ σε 38 παιδιά της τρίτης τάξης Δημοτικού στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Επίδειξη του αθλήματος του Καγιάκ σε 20 παιδιά του Δημοτικού Νεάπολις Βόλου (ένα τμήμα της ε' δημοτικού) στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ.

Τετάρτη 25 Μαίου 2016

Επίδειξη του αθλήματος του Καγιάκ σε 40 παιδιά του 24ου Δημοτικού Βόλου (δύο τμήματα της στ' δημοτικού) στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ.

Δευτέρα 23 Μαίου 2016

Επίδειξη του αθλήματος του Καγιάκ σε 20 παιδιά του 3ου Δημοτικού Βόλου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ.

Πέμπτη 19 Μαίου 2016

Επίδειξη του αθλήματος του Καγιάκ σε 30 παιδιά του 27ου Δημοτικού Βόλου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ.

Δευτέρα 16 Μαίου 2016

Επίδειξη του αθλήματος του Καγιάκ σε 97 παιδιά του 13ου Δημοτικού Βόλου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ.

 

 

2012

Δημιουργία μίας σελίδας ευαισθητοποίησης για το PFAPA. Το σύνδρομο PFAPA περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1987 από τον Marshal. Χαρακτηρίζεται από πυρετό με περιοδική εμφάνιση ανά 3-8 εβδομάδες, σε παιδιά μικρότερα συνήθως των 5 ετών (πρόσφατα παρατηρήθηκε και σε ενηλίκους) και  χαρακτηρίζεται εκτός από τον πυρετό, που είναι σταθερό εύρημα και διαρκεί επί 4-5 μέρες κάθε φορά και από την παρουσία ενός τουλάχιστον ευρήματος από τα παρακάτω τρία. Αφθώδης στοματίτιδα, τραχηλική λεμφαδενίτιδα και φαρυγγίτιδα. Το αντιμετωπίσαμε και το ξεπεράσαμε. Περισσότερα μπορεί κάποιος να διαβάσει στο blog που δημιούργησα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και να μοιραστώ την προσωπική εμπειρία και κάποιες διαπιστώσεις που ίσως να είναι χρήσιμες για κάποιους που θα ήθελαν να το μελετήσουν περαιτέρω για να βρεθεί η αιτία και μία θεραπεία για αυτό το σύνδρομο.

 

 

Αναρρίχηση

Για περισσότερα από 20 χρόνια την αγάπη μου για τον αθλητισμό θέλω και μου αρέσει όποτε έχω την ευκαιρία να την μεταδίδω σε παιδιά αλλά και μεγαλύτερους. Για αυτό το λόγο από την εφηβία μου (μαντέψτε μόνοι σας από πότε) όποτε είναι δυνατόν προσφέρω τις γνώσεις μου σε όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με την αναρρίχηση ήτε ως βοηθός στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο ήτε μόνος μου βοηθώντας άλλους ανθρώπους με το ίδιο όραμα να αναπτυχθεί το άθλημα αυτό μέσω δημιουργίας νέων διαδρομών σε αναρριχητικά πεδία, διάδοσης της γνώσης και του πάθους μου σε άλλους ανθρώπους, συμβουλές για την ασφάλεια και άλλα πολλά.  

 

Αθλητισμός (γενικά)

Κατά καιρούς έχω βοηθήσει στην διοργάνωση και διεξαγωγή διάφορων αθλητικών δρόμενων στην περιοχή μας, όπως σε αγώνες ορεινού τρεξίματος, μπάσκετ κτλ.

 

Ειδικές κατηγορίες συνανθρώπων

Από το πανεπιστήμιο και μετά έχω λάβει μέρος σε διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις για ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια όχι απαραίτητα γιατί έχουν οι ίδιοι κάποιο πρόβλημα, αλλά κυρίως γιατί ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο που δεν συμπεριλαμβάνει τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες και ικανότητές τους.   Αυτές συμπεριλαμβάνουν δράσεις βοήθειας στις μετακινήσεις τους, ψυχολογική υποστήριξη, ενσωμάτωση σε κοινωνικά δρόμενα και αθλητικές δραστηριότητες.

 

 

 

 

 

 

bottom of page