top of page

“Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ” και η κοροϊδία!



Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ ΙΙ”, έχει εξαγγελθεί από το 2015 μέχρι σήμερα περισσότερες από 40 φορές, δηλαδή περίπου κάθε μήνα. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που επιδοτεί την κατανάλωση πετρελαίου, αντί της ενεργειακής απεξάρτησης των κτιρίων.

Όπως κάθε μήνα έτσι και τώρα ακούσαμε για άλλη μία φορά από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη ότι αναμένεται εντός του Νοεμβρίου η προκήρυξη.

Από την άλλη πληροφορίες που έχουμε συνηγορούν προς το αντίθετο και συγκεκριμένα -

  1. Το πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα υποδεχθεί τις αιτήσεις δεν είναι εφικτό να είναι έτοιμο άμεσα, καθώς η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου.

  2. Δεν έχει εκδοθεί ο οδηγός προγράμματος και οι όροι και οι διαδικασίες υπαγωγής των προτάσεων.

  3. Και το χειρότερο που εάν ισχύει ίσως αναβάλει την όλη διαδικασία για πολύ περισσότερο είναι το γεγονός πως στα μέσα του 2018 θα πρέπει να αναθεωρηθεί εκ νέου ο ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) λόγω των απαιτήσεων της σχετικής Οδηγίας της ΕΕ. Συνεπώς καμία μελέτη και σύνταξη φακέλου για την υπαγωγή στο πρόγραμμα δεν είναι προς το παρόν αλλά και στο προσεχές μέλλον τεχνικώς εφικτή.

Παρόλα αυτά εμείς προτείνουμε να είστε έτοιμοι πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα , καθώς προβλέπεται πως οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή οι πρώτοι που θα καταθέσουν τα χαρτιά τους εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν και την επιδότηση. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να έχετε κάνει είναι μία σωστή Ενεργειακή Επιθεώρηση όπου εξειδικευμένοι άνθρωποι θα σας συστήσουν συγκεκριμένες εργασίες, επιλέξιμες από το πρόγραμμα, για να αναβαθμίσετε τον χώρο που ζείτε ή εργάζεστε.

Αυτό που μας διαφοροποιεί από τους άλλους συναδέλφους μας είναι το γεγονός πως ο Mr Εξοικονομώ με τους συνεργάτες του σας προσφέρει μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση του χώρου σας, βασιζόμενη στο τρίπτυχο “Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικονομία”. Με αυτό το τρόπο δεν επιτρέπουμε για λόγους ενεργειακής εξοικονόμησης για παράδειγμα να κλείσετε το σπίτι σε τέτοιο βαθμό που θα σας αρρωσταίνει καθώς δεν θα αερίζεται σωστά.

Σας συστήνουμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους, εξοπλίζοντας σας ταυτόχρονα με εξειδικευμένα όργανα μέτρησης της ποιότητας του εσωτερικού σας χώρου έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι ζείτε σε ένα όμορφο και ποιοτικό περιβάλλον.

Είμαστε στην διάθεσή σας να σας απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία έχετε για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ” και σας προτρέπουμε να κάνετε το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του χώρου που ζείτε τηλεφωνώντας μας τώρα στο 6946969784 για ένα ραντεβού.

Επισκεφτείτε την σελίδα μας MrΕξοικονομώ για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο Ευ ζην για σας και τους αγαπημένους σας.

bottom of page