top of page

Περιβάλλον & Μετρήσεις

Αναλαμβάνουμε την περιβαλλοντική επιθεώρηση του εσωτερικού σας χώρου πραγματοποιώντας κάθε φορά τις ανάλογες μετρήσεις και εν συνεχεία βάσει των συμπερασμάτων από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν παρέχουμε στους πελάτες τεκμηριωμένες συστάσεις για την βελτίωση του.

Μετράμε

   Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (VOCs)

Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

 Μονοξείδιο του Άνθρακα (CO)

Διοξείδιο του Άνθρακα (CO2) 

Υγρασία σε Επιφάνειες 

Διοξείδιο του Άνθρακα 

Φορμαλδεΰδη (HCHO)

Μικροσωματίδια

Ξέρατε ότι συμπτώματα όπως κόπωση, μυϊκοί πόνοι, χρόνια κρυολογήματα, συχνοί πονοκέφαλοι αλλεργίες και ζάλη μπορούν να προκληθούν από προβλήματα στο εσωτερικό περιβάλλον που διαμένετε και εργάζεστε;

Τρέχουσες περιβαλλοντικές μελέτες (όπως η Αμερικανική ένωση πνευμονικών οιδημάτων, The Southern California Air Resources Board κ.α.) έχουν αναδείξει πως «ο αέρας σε ένα μέσο σπίτι μπορεί να είναι 5 φορές πιο μολυσμένος από ότι είναι ο αέρας στις μεγάλες μητροπολιτικές βιομηχανικές περιοχές”.

Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος (π.χ. άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, χρόνια βρογχίτιδα, κ.λπ.) αυξάνεται με ρυθμό που είναι η δεύτερη μόνο μετά το διαβήτη. Συνολικά, αναπνευστικά συμπτώματα και αλλεργικές αντιδράσεις συνεχίζουν να επιδεινώνονται, καθώς οι ρύποι από το εξωτερικό περιβάλλον συσσωρεύονται μέσα σε κατοικίες και γραφεία.

Οι συσσωρευμένοι ρύποι στους εσωτερικούς μας χώρους, είναι ιδιαίτερα βλαβεροί μολυσματικοί παράγοντες και παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι μέχρι σήμερα πιστεύαμε.

Το γεγονός είναι, πως οι παρενέργειες των εσωτερικών ρύπων έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και συνήθως συνεχίζουν απαρατήρητη να δημιουργούν προβλήματα στους χρήστες των κτιρίων αυτών. Στην αρχή οι χρήστες αποκτούν ένα είδος ανοχής και προσαρμόζονται το πρώτο διάστημα, έτσι οι επιπτώσεις δεν είναι άμεσα αντιληπτοί. Με την πάροδο του χρόνου όμως ο ανθρώπινος οργανισμός επιβαρύνεται ώσπου οι συνέπειες των βλαβερών ρύπων γίνονται αντιληπτές. Μπορεί να πάρει μήνες, και μερικές φορές χρόνια συσσώρευσης, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι γρήγορα αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είναι η ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος στους εσωτερικούς χώρους.

 

Σύμφωνα με τελευταίες διεθνής μελέτες (πχ. Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία), «θάνατοι ως άμεσο αποτέλεσμα του όζοντος και της ρύπανσης υπερβαίνουν πλέον αυτές που οφείλονται σε θανάτους από την χρήση των αυτοκινήτων μας.» Κάνοντας έναν περιβαλλοντικό έλεγχο με εμάς έχετε την ευκαιρία να προλάβετε ή εάν ήδη το πρόβλημα είναι έντονο να περιορίσετε τυχών συνέπειες.

Ο καθορισμός των αναπνευστικών – αλλεργικών και άλλων συνεπειών που προκαλούνται από τις βλαβερές ουσίες των εσωτερικών σας χώρων δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά είναι αυτό που κάνουμε για εσάς. Ο Επιθεωρητής περιβάλλοντος μας θα μετρήσει και αξιολογήσει τις διάφορες συνιστώσες στου σπιτιού ή χώρου εργασίας σας και θα σας ευαισθητοποιήσει για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν εντός του εσωτερικού χώρου.

Είμαστε εκπαιδευμένοι όχι μόνο ως επαγγελματίες, αλλά ως ολοκληρωμένοι μελετητές κτιρίων. Εξετάζουμε τις σημαντικές πτυχές για το πώς ο χώρος που διαμένετε και εργάζεστε αλληλεπιδρά με τους ενεργειακούς πόρους που χρησιμοποιείτε σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον και τις ανάγκες υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται για ένα καθαρό εσωτερικό περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσδιορίσουμε και να αξιολογήσουμε τις διαρθρωτικές ελλείψεις και να προτείνουμε τον κατάλληλο σχεδιασμό αντιμετώπισής αυτών.

 

Αντλώντας πληροφορίες με την μέθοδο που χρησιμοποιούμε δημιουργούμε πιθανές λύσεις για εσάς. Με τη μοναδική μας προσέγγισή, πλέον θα γνωρίζεται τους αόρατους περιβαλλοντικούς ρύπους και τις ασθένειες μυστήριο που προκαλούνται εξαιτίας αυτών. Έτσι αντί να θεραπεύεται τις τυχών ασθένειες που ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τους παράγοντες που ευθύνονται εξαρχής για αυτές μια και καλή.

Γλιτώστε το βάρος της συνεχούς θεραπείας των συμπτωμάτων μιας άγνωστης ασθένειας αντιμετωπίζοντας την πραγματική αιτία αυτών.

 

Ο ανεπαρκής αερισμός και η εισαγωγή νέων υλικών (που δεν έχουν δοκιμαστεί για τυχών συνέπειες στην υγεία) στα κτίρια, έχει ως συνέπεια δραστικές χημικές ουσίες, ατμοί και τοξίνες να εγκλωβίζονται μέσα στα υλικά αυτά και να αποτελούν μια διαρκεί πηγή μόλυνσης του εσωτερικού σας περιβάλλοντος.

 

Αυτό που κάνουμε εμείς, με την περιβαλλοντική επιθεώρηση είναι να σας παράσχουμε μια «αμερόληπτη» αξιολόγηση των προβλημάτων σας, και να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις. Οι πωλήσεις “θαυματουργών” συσκευών που υπόσχονται λύσεις για όλα σας τα προβλήματα δεν ήταν ποτέ ο σκοπός μας. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου δεν δραστηριοποιούμαστε στις πωλήσεις.  Εμείς πιστεύουμε πως οι καλύτερες λύσεις είναι συνήθως απλές και ανέξοδες και σίγουρα αντιμετωπίζοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων σας είναι η αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη λύση από ότι το κόστος της θεραπείας των συμπτωμάτων και συνεπειών αυτών.

bottom of page