top of page

Αναβάθμιση του αύλειου χώρου με αρωματικά φυτά στο 2ο Δημοτικό Βόλου



Από το άρθρο της εφημερίδας Θεσσαλίας - Στη φύτευση αρωματικών φυτών προχώρησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 2ου Δημοτικού Βόλου στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τη δημιουργία του «σχολείου που ονειρευόμαστε». Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ άλλων και μέσα από την επαφή των μαθητών με τη φύση που δημιουργεί όμορφα συναισθήματα στον ψυχικό κόσμο των παιδιών.

Η πρωτοβουλία για τη φύτευση ανήκει στον σύλλογο γονέων την οποία αγκάλιασαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι γονείς έφεραν τα σακουλάκια με τα φυτά, το χώμα και τις ρίζες και με την καθοδήγησή τους τα φύτευσαν οι μαθητές σε ένα τμήμα των πολλών παρτεριών που διαθέτει ο αύλειος χώρος του 2ου Δημοτικού Βόλου. Έτσι δόθηκε και η δυνατότητα για τον ευρύτερο καλλωπισμό του αύλειου χώρου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού Βόλου κ. Βαγγέλης Θέος επισήμανε πως «στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Μουζαλά ήρθαμε στο σχολείο για να κάνουμε ένα βιωματικό μάθημα στα παιδιά μέσω της φύτευσης αρωματικών φυτών. Και φέραμε μαζί μας μέντα, δεντρολίβανο, λεβάντα, δυόσμο. Έτσι τα παιδιά θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα αρωματικά φυτά, να τα φροντίζουν και να τα περιποιούνται. Μάλιστα θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια της φύτευσης μαζί και με λουλούδια, ώστε να αλλάξει όψη και ο αύλειο χώρος».

Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Μουζαλά ανέφερε πως «τα αρωματικά φυτά έχουν θεραπευτική ιδιότητα όχι μόνο στον χώρο, αλλά και στην ψυχή μας. Τα παιδιά έχουν άμεση ανάγκη από ένα όμορφο σχολικό περιβάλλον και τους επηρεάζει θετικά στον ψυχικό τους κόσμο. Στην προσπάθειά μας για ένα σχολείο που ονειρευόμαστε, φυτεύσαμε τα αρωματικά φυτά. Και θα κάνουμε και άλλες δράσεις με τον σύλλογο γονέων».

Ενθουσιασμένοι εμφανίστηκαν οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης. Η Τζωρτζίνα Μουλά επισήμανε πως «το σχολείο μας δείχνει πολύ όμορφο με αυτή την παρέμβαση της φύτευσης των φυτών που έχουν και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καβούρας μας είπε πως είναι πολύ σημαντικό να εμπλουτίζεται ο αύλειος χώρος του σχολείου με φυτά. Μου δημιουργεί συναίσθημα χαράς και μας βοηθά να αναπνέουμε καλύτερα».

Παίρνοντας τον λόγο ο Χρήστος Μούτσια ανέφερε πως «ήταν πολύ καλή η πρωτοβουλία και οι μαθητές θα τα φροντίζουν τα λουλούδια».

Επίσης η μαθήτρια Μαρίζα Γιαρέντη υπογράμμισε πως «ο αύλειος χώρος του σχολείου θα γεμίσει με φυτά και αυτό θα μας δίνει μια μεγαλύτερη χαρά απ’ ότι πριν. Δημιουργείται το σχολείο που ονειρευόμαστε».

bottom of page