top of page

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει σημαντικά τους ανθρώπους!



Τι είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση;

"Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η εισαγωγή στην ατμόσφαιρα χημικών ουσιών, σωματιδίων ή βιολογικών υλικών που προκαλούν δυσφορία, ασθένειες ή θάνατο στον άνθρωπο, βλάπτουν τις καλλιέργειες τροφίμων, γενικά το φυσικό περιβάλλον και το δομημένο περιβάλλον".

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει τους ανθρώπους!

Κάθε μέρα καταναλώνουμε 0,75 κιλά τροφής, πίνουμε 1,5 κιλά υγρά και αναπνέουμε 15 κιλά αέρα. Αναλογικά λοιπόν είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό!

Μερικά γεγονότα που θα έπρεπε να γνωρίζουμε:

  • Η εισπνοή ατμοσφαιρικής ρύπανσης αφαιρεί τουλάχιστον 1-2 χρόνια από το προσδόκιμο χρόνο ζωής

  • Δημιουργεί προβλήματα μικρά όπως κάψιμο στα μάτια και κνησμό στο λαιμό, αλλά και πιο σημαντικά όπως αναπνευστικά προβλήματα μέχρι και θάνατο.

  • Η αύξηση των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πεκίνο δημιούργησε μια νέα ασθένεια – λέγεται “βήχας του Πεκίνου”.

  • Η ρύπανση των ατμοσφαιρικών ρύπων και οι θάνατοι που προκύπτουν αυξάνονται ταχύτερα στην Ασία.

  • Οι πιο επικίνδυνες ρυπογόνες ουσίες απελευθερώνονται από τον αέρα και λιγότερο από το νερό και τη γη μαζί.

  • Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, είναι να επιλέγουμε το περπάτημα και το ποδήλατο, αντί για το αυτοκίνητο.

  • Η ρύπανση της ατμόσφαιρας που προκαλείται από την αυξημένη κίνηση στους δρόμους που προκαλεί μποτιλιαρίσματα, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής προσβολής.

  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι 2-5 φορές χειρότερη σε εσωτερικούς χώρους όπως τα σπίτια μας και ο χώρος εργασίας μας από ότι έξω από αυτά.

  • Οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε δρόμους με κίνηση αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, άσθματος και βρογχίτιδας εξαιτίας των υψηλών τιμών στα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.΄

Όλα αυτά είναι πολύ άσχημα και τρομακτικά και γι 'αυτό πρέπει να φροντίσουμε τη φύση και να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη φυσική πηγή.

Δεδομένου ότι περνάμε πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο αέρας στα κτίρια μας είναι καλός.

Τι μπορείτε να επιτύχετε με καλό εσωτερικό περιβάλλον στο κτίριό σας;

  1. Μείωση στις φορές που αρρωσταίνετε.

  2. Αύξηση στην παραγωγικότητά σας

  3. Μεγαλύτερη ζήτηση για να επισκεφτεί κάποιος τον χώρο σας και

  4. Μεγαλύτερο εισόδημα από ενοίκια

Κάντε κάτι τώρα για να διασφαλίσετε την υγεία την δικιά σας και των δικό σας ανθρώπων, επιλέγοντας έναν περιβαλλοντικό έλεγχο και ακολουθώντας τις συστάσεις μας για την βελτίωσή του. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.

bottom of page