top of page

Η πρωτοβουλία μας “Ride my Bike” – Ποδηλατοδράσεις στην Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς Αυτοκίνητο



Με μεγάλη μας χαρά συμμετείχαμε φέτος στην Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς Αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε στις 22/9/2017 - Μαζί με την Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δ. Βόλου, τον Ιππόκαμπο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας είμασταν την περασμένη Παρασκευή, έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου στην Παραλία.

Εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων μας τίμησαν με την παρουσία τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Με αφετηρία το «Άγαλμα Ηρώων» στη παραλίας του Βόλου, μαθητές ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις για την προώθηση του μηνύματος της βιώσιμης κινητικότητας.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε ένα μίνι πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που στήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό από την ΚοινΣΕπ Δράση και Ενέργεια, έγιναν διαγωνισμοί ζωγραφικής, μίνι ποδηλατικός γύρος, συμβολικό «κλείσιμο» κεντρικής οδού της πόλης, πορεία με τα πόδια, με ποδήλατα και αναπηρικά αμαξίδια, διαδρομή με λεωφορείο της Αστικό ΚΤΕΛ.

Ραντεβού ξανά του χρόνου και μέχρι τότε πολλές ακόμη δράσεις ευαισθητοποίησης για την ασφαλή κυκλοφορία και την βιώσιμη μετακίνηση.


Από την χθεσινή ημέρα (22.9.2017) - "ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ" στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

bottom of page