top of page

Οικογενειακή εκδρομή στην Παύλιανη



Εάν θέλετε να ξεφύγετε από τις μποτιλιαρισμένες παραλίες μίας Κυριακής στα τέλη Ιουλίου τότε μία πολύ καλή εναλλακτική είναι να πάρετε το αμάξι και να κατευθυνθείτε προς τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης. Εκεί θα βρείτε την Παύλιανη. Μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από τον Βόλο και σε απόσταση μόλις 235 χλμ. από την Αθήνα, χτισμένη στα 1050 μ. υψόμετρο (στρίβετε προς Μπράλο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λαμία στην Εθνική οδό και μετά ακολουθείται τις πινακίδες). Το μέρος είναι κατάφυτο, γεμάτο έλατα, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για μια σειρά από δραστηριότητες εναλλακτικού τουριστικού. Ένας ξεχωριστός τόπος για ξεκούραση, ήπιες αθλητικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία σε ένα πανέμορφο δασικό μονοπάτι ειδικά διαμορφωμένο με πολύ μεράκι χάρη στην εθελοντική δράση μίας ομάδας κατοίκων της περιοχής.


Η μέρα ζεστή αλλά εμάς δεν μας φάνηκε καθόλου μέσα στο δάσος των νεράιδων. Εκεί συναντήσαμε τους φίλους μας Παναγιώτα και Νίκο με τα μικρά τους Ορέστη και Φοίβο και συγγενείς (κ. Θανάση & Ελισάβετ) και ξεκινήσαμε την μικρή μας περιπέτεια.


Περάσαμε από την γέφυρα πιάνο καμιά δεκαριά φορές γιατί έτσι μας άρεσε και μπήκαμε στο μονοπάτι που ήταν γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις. Κουνηθήκαμε αμέτρητες φορές σε τεράστιες κούνιες που κρέμονταν κάτω από πανύψηλα δέντρα, κάναμε πικ-νικ (να είναι καλά τα παιδιά που έφεραν τις μπριζόλες δηλαδή), μπήκαμε σε σχεδίες και διασχίσαμε λιμνούλες και ρυάκια, κάναμε ισορροπία σε κορμούς πάνω από μικρούς καταρράκτες, βουτήξαμε στα δροσερά και πόσιμα νερά (το πολύ 10 βαθμούς Κελσίου) σε μία φυσική πισίνα, κάναμε τραμπολίνο και λίγο τον ταρζάν με το "Flying Fox".

Μετά από όλα αυτά αποχαιρετάω μία ακόμη εβδομάδα, γεμάτος ευγνωμοσύνη και γεμάτες μπαταρίες για τις προκλήσεις που έρχονται από Δευτέρα. Καλό Βράδυ.


bottom of page