top of page

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που επιλέγουμε να αγνοούμε



Οι κυβερνήσεις τελικά όντως μας κρύβουν την αλήθεια. Το ίδιο και τα σχολεία που όπως φαίνεται δεν διδάσκουν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν την συνεισφορά τους στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουλίου στο περιοδικό «Environmental Research Letters».

Σε αυτό σίγουρα έχουν μεγάλη ευθύνη και οι περιβαλλοντολόγοι τουλάχιστον μερικοί από αυτούς (συμπεριλαμβανομένων και εμού). Αλλά πείτε μου τι να πω στον έρμο οικογενειάρχη που έρχεται να με ρωτήσει για το θέμα. Να του πω την αλήθεια. Δηλαδή πως εάν θέλεις να συνεισφέρεις τα μέγιστα να επέλεγες να κάνεις ένα παιδί λιγότερο;

Ευτυχώς υπάρχουν και λιγότερο δραστικοί τρόποι όπως την επιλογή μιας δίαιτας χορτοφάγου, να ξεχάσετε τα ταξίδια με αεροπλάνα και να χρησιμοποιείται το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο. Παρότι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικοί, για να είμαι ειλικρινείς, είναι μια αρχή.

Για περισσότερα κοιτάξτε την φωτογραφία. Εγώ δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο και εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα μπορείτε να το κάνετε έδω.

bottom of page