top of page

Ένα αντίο στο όμορφο 2016


Ανασκόπηση 2016 -


Αυτή την περίοδο καθώς το 2016 μας αποχαιρετά και το 2017 έρχεται συνηθίζουμε να κάνουμε μία ανασκόπηση για το χρόνο που πέρασε, τι κάναμε και τι όχι, σκεφτόμαστε αυτά που πετύχαμε, τι όμορφες στιγμές και κάποιες που ίσως να θέλουμε να ξεχάσουμε. Ταυτόχρονα θέτουμε τους καινούργιους στόχους σύμφωνα με τα όνειρα μας, τις φιλοδοξίες και το όραμα που έχουμε για το μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε.

Για εμένα η χρονιά που φεύγει ήταν μια όμορφη χρονιά.

  1. Πέρασα ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου.

  2. Πίστεψα στα όνειρά μου και για πρώτη φορά πραγματικά ασχολήθηκα με αυτά. Καθώς πρώτα βρήκα λόγια να τα περιγράψω και μετά έβαλα τα θεμέλια για να τα κυνηγήσω με έργα, όχι με αέρα.

  3. Έμαθα να είμαι επιεικής με τον εαυτό μου, να τον αγαπώ, να δέχομαι αυτός που είμαι και να μην αισθάνομαι ανασφαλής και να κρύβω τις αδυναμίες μου.

  4. Κατάφερα να αναγνωρίζω από μακριά τοξικούς ανθρώπους και να τους αποφεύγω και όταν δεν το καταλαβαίνω αμέσως να τους διώχνω μακριά μου χωρίς τύψεις και δεύτερες σκέψεις άμεσα και ταυτόχρονα έδωσα χώρο στο να γνωρίσω νέους με όραμα και όρεξη για δουλειά.

  5. Πέτυχα να αποδεσμευτώ συναισθηματικά από πολλά ανούσια πράγματα ή γεγονότα άνευ σημασίας

  6. Έγινα καλύτερος στο να ζητώ βοήθεια, να επιλέγω καλύτερα και να εμπιστεύομαι άξιους ανθρώπους και μέσω συνεργασιών που σχηματίστηκαν να καταφέρω μαζί τους ακόμη περισσότερα.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που με βοήθησαν, πιστέψανε στα όνειρά μου, μου δείξανε εμπιστοσύνη και μέσω συνεργασιών και συμβουλών που απλόχερα μου δώσανε κατάφερα μέσο σκληρής δουλειάς να φτάσω λίγο πιο κοντά, ακόμη και να αγγίξω σε κάποιες περιπτώσεις μερικά από αυτά.

Εκτός από την απίστευτη και ανιδιοτελή βοήθεια που μου πρόσφερε η Σοφία μου σε όλους τους τομείς της ζωής μου και την έμπνευση που μου δίνουν τα όμορφα μωράκια μου Ζωή και Κατερίνα θέλω να ευχαριστήσω ανθρώπους όπως –

  • Ο Γιώργος που μαζί αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δικιά μας ΚοινΣΕπ. Έξυπνος, επαγγελματίας και έμπιστος ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον πολλές φορές προκειμένου να βρούμε λύσεις και να μην κολλάμε πουθενά. Μου έμαθε να κοστολογώ δουλειές καλύτερα (είναι ο ταμίας της ΚοινΣΕπ) και μου πρόσφερε πολλές μοναδικές εμπειρίες με τις υπαίθριες ενασχολήσεις που κάναμε μαζί.

  • Οι εργαζόμενοι στη Δίοδο – Αλεξάνδρα, Βάγια, Παναγιώτα, Μαρία, Ελένη, Νίκο, Κώστα και Σοφία που πίστεψαν στη πρωτοβουλία μας και μας υποστήριξαν προκειμένου να κάνουμε την αρχή με τις υπαίθριες δραστηριότητες που απευθύνονται σε ανθρώπους με ξεχωριστές δεξιότητες και ικανότητες.

  • Τον Θανάση που μοιράστηκε το δικό του όνειρο και μαζί με το δικό μου βίτσιο που ξεκίνησε πέρυσι για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα τροχαία ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία Ποδηλατοδράσεις.

  • Συγγενείς όπως η Μαρία και ο Θοδωρής, τους γονείς μου Γιώργο και Ζωή που με ακούν, με συμβουλεύουν και με βοηθούν και είναι δίπλα μου στα καλά αλλά και στα δύσκολα.

  • Φίλους όπως ο Νίκος και η Σόνια (σταθερή αξία και τυχερός που τους έχω), ο Κώστας ο κουμπάρος για τις πατέντες που κάνουμε μαζί, ο Δημήτρης για τις βόλτες στα βουνά.

  • Τον ξάδερφό μου Νίκο που μου προσφέρει τις γνώσεις για τους υπολογιστές και χώρο στο διαδίκτυο για να διατηρώ το www.mrsave.gr και παλιούς συνεργάτες όπως ο Στέφανος που με εμπιστεύτηκε στο Καγιάκ και η Νεκταρία που μαζί ξεκινήσαμε τις Οικοδράσεις.

  • Μεγάλους και μικρούς που με εμπιστεύονται και δίνουν μια ευκαιρία στις συμβουλές μου πότε ως MrΕξοικονομώ και πότε ως εμψυχωτής σε υπαίθριες δραστηριότητες (πχ. Καγιάκ, αναρρίχηση κτλ.).

  • Ακόμη και άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν προσωπικά, αλλά μοιραζόμαστε ένα κοινό όνειρο και στόχο τα ονόματα των οποίων είναι τόσα πολλά και δύσκολο να τους αναφέρω όλους (από Bloggerς και γονείς μέχρι και CEO μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων που είχα την τιμή να γνωρίσω για να διερευνήσουμε κοινές δράσεις), τους ευχαριστώ για τη βοήθειά τους και εύχομαι όλοι μαζί και του χρόνου να συνεχίσουμε.

Γενικά, νιώθω τυχερός, γιατί φέτος ένιωσα κοντά σε όλους τους ανθρώπους γνωστούς και περαστικούς και δε δίστασα να τους ανοιχτώ και να μοιραστώ μαζί τους τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες μου και αυτοί ως αντάλλαγμα με άκουσαν και όποτε μπορούσανε με βοηθήσανε.

Για τον επόμενο χρόνο που έρχεται δεν θέλω κάτι άλλο. Μόνο να συνεχιστεί αυτό που έχω σήμερα και με τις γνώσεις και την ορμή που απέκτησα το προηγούμενο έτος και τους ανθρώπους που θεωρώ δικούς μου να ορμίσω με αισιοδοξία, υγεία και ενέργεια στο 2017 και Θεού θέλοντος να τα πούμε και του χρόνου.

bottom of page