top of page

Γιατί όχι!

Μέχρι σήμερα έχω δοκιμάσει τις ικανότητες μου σε διάφορα πόστα και οφείλω να πω πως μερικές από αυτές με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα ήτε γιατί δεν είχα τις δεξιότητες ή γιατί απλά δεν μου άρεσαν. Μερικές ήταν σωματικά εξουθενωτικές και άλλες ψυχικά και πνευματικά εξοντωτικές. Κάποιες ήταν σίγουρα μονότονες, άλλες πολύ δύσκολες (πχ. Σερβιτόρος ή δουλειές με περίεργες βάρδιες) σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά αυτοί που τα κατάφερναν για χρόνια είναι ήρωες στα μάτια μου.  Άλλες σου έδιναν την ευκαιρία να ταξιδέψεις και να ζήσεις νέες περιπέτειες και άλλες να απομονωθείς. 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δουλειές που έχω κάνει κατά καιρούς καθώς και ένα ημερολόγιο με διάφορες εργασίες που κάνω ακόμη και σήμερα.

Ημερολόγιο Εργασιών
Διάφορες εργασίες που έχω κάνει στο παρελθόν

Πρώτη φορά εργάστηκα όταν ήμουν 13 χρονών στο καφενείο του θείου μου για ένα  μήνα το καλοκαίρι. Γλυκάθηκα από τα "πολλά χρήματα" και έτσι το καθιέρωσα να δουλεύω τα καλοκαίρια κάνοντας τον σερβιτόρο, τον αχθοφόρο, τον dj, τον πορτιέρη, τον αγρότη περισυλλέγοντας από αχλάδια μέχρι και καρπούζια μέχρι τον βοηθό ξυλουργού και τον εναερίτη.  Όταν έφυγα στα ξένα για λίγο καιρό ήμουν ξέγνοιαστος αλλά μετά καθώς οι ανάγκες μου μεγάλωναν άρχισα να δουλεύω αρχικά για καλύψω κάποια έξτρα έξοδα και άλλοτε full time σε διάφορα πόστα όπως:

 • Σε εργοστάσιο παραγωγής της παραδοσιακής πίτας «Yorkshire Pudding» ως οδηγός Κλαρκ. Καθήκον μου ήταν να μεταφέρω παλέτες γεμάτες πίτες σε μία κατάψυξη μεγέθους όσο ένα γήπεδο μπάσκετ στου -24 C παρακαλώ.

 • Σε εργοστάσιο παραγωγής ξυστών όπου διέπρεψα σε όλες τις δουλειές που μου ανατέθηκαν από το να μετράω 50 κάρτες (να ρε, που χρειάζονται τα μαθηματικά!) και να τις βάζω σε κουτάκια μέχρι να κοιτάω μία οθόνη για μία ατελείωτη ώρα με λαμπάκια που αναβόσβηναν (με διαφορά η δυσκολότερη δουλειά που έχω κάνει, χωρίς αστεία).

 • Ως σερβιτόρος σε κυλικείο στο Πανεπιστήμιο.

 • Σε βίντεο club – όταν ακόμη υπήρχαν αυτά.

 • Σε μία εταιρεία συλλογής στατιστικών δεδομένων όπου ταξίδεψα σε διάφορα μέρη της νοτιοανατολικής Αγγλίας με ένα δίλυτρο Nissan Primera καταγράφοντας αυτοκίνητα (ουάου) 

 • Στο Πανεπιστήμιο του Λιντς για τρία χρόνια.  Το πρώτο χρόνο κάνοντας αρχειοθέτηση αλληλογραφίας και εξυπηρετώντας σπουδαστές στο κέντρο εύρεσης εργασίας και τα επόμενα 2 χρόνια ως φροντιστής ατόμων με ειδικές ανάγκες προσφέροντας τους γραμματειακή, ψυχολογική και πρακτική υποστήριξη.

 

Στο στρατό έμαθα και έκανα διάφορες δουλειές όπως - Να πυροβολώ στόχους (τους διπλανούς όχι αυτόν που είχα μπροστά μου) να καθαρίζω το όπλο, να κοιμάμαι όρθιος και με ανοιχτά τα μάτια στις σκοπιές, να καπνίζω και να στέλνω μηνύματα με το κινητό χωρίς να το κοιτάω, να σφουγγαρίζω, να σκουπίζω, να καθαρίζω πατάτες, να βάζω παγίδες για να πιάνουμε τις μύγες στα μαγειρεία και άλλα τέτοια σχετικά.  Να κάνω τον αγγελιοφόρο, σηκώνω τηλέφωνα και να προσφέρω γραμματειακή υποστήριξη, να δείχνω σε κάποιους μόνιμους πώς να ανοίγουν λογαριασμό στο Hotmail (τότε ήταν της μόδας), να είμαι συνοδός ασθενοφόρου, να προσφέρω ψυχολογική υποστήριξη.  Να δίνω αίμα για να πάρω 3 μέρες άδεια και μετά να τρώω 5 μέρες φυλακή γιατί άργησα να γυρίσω από άδεια (ήμουν με την γκόμενα) και πολλά άλλα.

 

Αργότερα όταν πήρα και τα πτυχία και πήγα και υπηρέτησα και την μάνα πατρίδα οι δουλειές γίνανε πιο εξειδικευμένες όπως -  

 • Στον Δημόκριτο ως ερευνητής στον σχεδιασμό και ανάπτυξη φίλτρων από ενεργό άνθρακα.

 • Ως καθηγητής σε ΙΕΚ σε μαθήματα ενέργειας και σε μαθητές που ονειρεύονταν να σπουδάσουν στην Αγγλία δίδαξα χημεία και βιολογία στην αγγλική γλώσσα.

 • Μεταφραστής (ιστοσελίδων, ακαδημαϊκών εργασιών κ.α.)

 • Ως εργοδηγός σε έργα δομημένου περιβάλλοντος, ή με άλλα λόγια σε οικοδομές

 • Ως επιθεωρητής στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Σωληνουργεία Κορίνθου.

bottom of page