top of page

Περιμένοντας την Μέδουσα


Που πάτε έρχονται καταιγίδες θα κρυώσουν τα παιδιά όλοι μας προειδοποίησαν. Φοβισμένοι κοιτάμε και εμείς τον καιρό και όντως τα ΜΜΕ την Παρασκευή μέσα Ιουλίου μη έχοντας κάτι πιο συνταρακτικό να γράψουν έχουν ως πρώτη είδηση την καταιγίδα που έρχεται. Προειδοποιούν για βροχές και καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρώτη είδηση και μπορείτε να δείτε σχετικά δημοσιεύματα εδώ και εδώ και εδώ (οι σύνδεσμοι είναι τυχαίοι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της google..) .


Κοιτάω την Σοφία και της λέω θέλεις να ζήσεις ένα περιπετειώδες Σαββατοκύριακο. Ναι μου απαντάει αλλά καλύτερα να είμαστε με παρέα. Τέλεια της λέω. Ο Γιάννης με την Λένα δεν έχουν δει το καιρό ακόμη και συμφωνούν αμέσως όταν τους προτείναμε να έρθουν. Άρον άρον φεύγουμε Σάββατο προς μεσημεράκι. Ακόμη δεν έχει έρθει η "Μέδουσα", αλλά τα πρώτα σύννεφα ήταν από πάνω μας. Παίρνω τα παιδιά Στέλιο, Ζωή και Κατερίνα και πάμε για μια γρήγορη βουτιά. Η θάλασσα ζεστή χωρίς κύμα. Η παραλία άδεια. Τέλεια. Γυρνάμε πίσω τρώμε, άλλοι ξαπλώνουν, άλλοι κάνουμε δουλειές. Έρχεται το απόγευμα, τα σύννεφα είχαν φύγει. Κοιτάω τα ΜΜΕ για να δω εάν κάτι άλλαξε. Τίποτα δεν άλλαξε, γίνεται χαμός γράφουν έχει ξεκινήσει από την Βόρεια ΕΛλάδα και σύντομα θα είναι και στη περιοχή μας. Κάνουμε μία γρήγορη σύσκεψη και αποφασίζουμε να πάμε πάλι στη θάλασσα. Αυτή τη φορά όμως με το φουσκωτό από το Jumbo. Η παραλία σχεδόν άδεια με ένα δύο ακόμη φοβισμένους σαν εμάς που περίμεναν την καταιγίδα "Μέδουσα". Βουτάμε, πάμε και μια βαρκάδα και μετά καθώς ακόμη ήταν ήρεμα τα νερά η μικρή μου κόρη θέλει να βγάλει και τα μπρατσάκια. Κορίτσι μου της λέω έρχεται η καταιγίδα και εσύ σήμερα διάλεξες να μάθεις μπάνιο. Ναι μου λέει με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο και φυσικά με κατάφερε. 5 λεπτά μετά κολυμπούσε. Συγκίνηση!

Γυρνάμε σπίτι, τρώμε με τους φίλους και ξαπλώνουμε αργά τα ξημερώματα, περιμένοντας την καταιγίδα.


Την Κυριακή ξυπνάμε νωρίς. 8 και 2 λεπτά για την ακρίβεια. Ο λόγος ήταν ο γείτονας που ήθελε να είναι σωστός με τον νόμο και έτσι περίμενε 8 το πρωί για να βάλει μπρος το χορτοκοπτικό. Σκέφτηκα πως και αυτός θα περίμενε την καταιγίδα "Μέδουσα" και αγχώθηκε να τελειώσει πριν έρθει.

Μουδιασμένοι σηκωθήκαμε και εμείς ένας ένας, πρώτα τα παιδιά και μετά και οι μεγάλοι. Έξω είχε συννεφιά και σκέφτηκα μάλλον αυτά θα είναι τα σύννεφα που θα φέρουν τον κατακλυσμό. Αλλά καθώς δεν ξεκίνησε να βρέχει ακόμη αποφασίσαμε να πάμε μια γρήγορη βολτούλα. Λίγο περπάτημα στο παραλιακό χωριό λίγο τρενάκι στα "αυτοκινητάκια", έφτασε το μεσημέρι αλλά η "Μέδουσα" πουθενά ακόμη.

Το φαγητό ήταν ήδη έτοιμο καθώς η Σοφία με την Λένα με αυτοθυσία είχαν μείνει πίσω για να το ετοιμάσουν και καθώς είχαμε ξεθαρρέψει με τον καιρό (2 μέρες τώρα περιμέναμε να βραχούμε από την Μέδουσα..) πήραμε το ρίσκο να πάμε για πικ-νικ. Σε πέντε λεπτά είχαμε φτάσει σε μία παραλία που είχε ψηφιστεί πριν λίγα χρόνια ως μία από τις πιο όμορφες κρυφές παραλίες της Μεσογείου (δείτε εδώ εάν δεν με πιστεύετε). Συνήθως δεν βρίσκεις να καθίσεις Κυριακή Ιουλίου, αλλά εμείς βρήκαμε και ίσκιο κάτω από χαμηλή βλάστηση δίπλα στο κύμα.


Όλοι οι λογικοί άνθρωποι που παρακολουθούν τις ειδήσεις φυσικά μείνανε στα σπίτια να προστατευτούν σε αντίθεση με εμάς τους "τρελούς" που αυτό το Σαββατοκύριακο μας ήρθε να κάνουμε τουρισμό στο Πήλιο. Κάναμε μια βουτιά και τι βουτιά δηλαδή ολόκληρο χιλιόμετρο κολύμπησα αγχωμένα ομολογώ γιατί πεινούσα και ήθελα να βγω πριν έρθει αυτή η ριμάδα καταιγίδα που όλα τα ΜΜΕ προειδοποιούσαν.

Αφού φάγαμε και πήγαμε και για ένα παγωτάκι στο διπλανό χωριό ξεκουραστήκαμε λίγο ακόμη και ξεκινήσαμε για την επιστροφή. Ο δρόμος άδειος και τα παιδιά κουρασμένα όχι από την ταλαιπωρία της κακοκαιρίας, αλλά από το παιχνίδι και τις βόλτες. Οι μικρούλες μου σιγά σιγά μαθαίνουν να πλατσουρίζουν, η Σοφία ξεκουράστηκε, εγώ έκανα την προπονησούλα μου και όλα αυτά μαζί με την καλύτερη παρέα (τον Γιάννη, την Λένα και τον Στέλιο μας).


Α ναι και για να μην το ξεχάσω αφού τελικά φτάσαμε πίσω πήγαμε και για ένα τσιπουράκι γιατί ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο πρέπει να τελειώνει με ένα καλό φαγοπότι.


'Ανυπομονούμε τώρα για την επόμενη τρομερή καταιγίδα "Μέδουσα" ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί για να περάσουμε ένα ακόμη πανέμορφο διήμερο χωρίς πολύ κόσμο σε πριβέ παραλίες.

bottom of page