top of page

Εκδήλωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και τις προκλήσεις και προοπτικές στη Θεσσαλία



Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση 2017 και το Σχέδιο ∆ράσης για την Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας 2017-2023 που είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε ότι επί συνόλου 1225 εγγραφών στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας μέχρι το τέλος του 2016 μόνο 91 ΚοινΣΕπ αποφάσισαν να συνεχίσουν με τον νέο νόμο έως τώρα και να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στην προσπάθεια τους να εργασθούν και να προσφέρουν υπηρεσίες προς το γενικότερο καλό.

Από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας, όλοι εμείς που ανήκουμε σε μία ΚοινΣΕπ να αγωνιζόμαστε να επιχειρούμε και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στην κοινωνία. Με αφορμή λοιπόν αυτή την δυσοίωνη είδηση, αλλά ταυτόχρονα την ανάγκη για διέξοδο από την κρίση πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συνάντηση για την Κοινωνική Οικονομία και το μέλλον των ΚοινΣΕπ, στο όμορφο La Pettite Cantine, προκειμένου να παρουσιαστούν από τους τοπικούς Φορείς Κ.Αλ.Ο οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για τις πολιτικές στο τομέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, Ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Αντώνης Βορλόου και άλλοι από τα υπουργεία και τις ειδικές γραμματείες..

Αρχικά μίλησαν οι αντιπρόσωποι των φορέων και ζήτησαν πολύ σωστά μεγαλύτερη οικονομική στήριξη και ελαφρύνσεις στα φορολογικά. Με την σειρά μου ως εκπρόσωπος της ΚοινΣΕπ Δράση και Ενέργεια στάθηκα στα πιο καθημερινά προβλήματα όπως στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και δυσκολίες στην επικοινωνία μεταξύ υμών αλλά και των διάφορων δημόσιων φορέων. Συγκεκριμένα, ανέφερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε να βγάλουμε σήμα ΕΟΤ καθώς και τον μεγάλο χρόνο που περιμένουμε για να πάρουμε μία απλή βεβαίωση. Για αυτό το λόγο ζήτησα επιτέλους οι φορείς μεταξύ τους να έχουν μία πιο άμεση επικοινωνία και να μην χρειάζεται ο ιδιώτης να μεσολαβεί μεταξύ τους για να συνεννοηθούν.

Στην συνέχεια η κ. Ράνια Αντωνοπούλου και ο κος Αντώνης Βορλόου μιλήσαν για τον νέο φορέα υποστήριξης των ΚοινΣΕπ που θαααα γίνει τοπικά με την συμμετοχή και των ΚοινΣΕπ των περιοχών εκείνων.

Ευχόμαστε από την μεριά μας οι καλές τους προθέσεις να γίνουν συγκεκριμένα έργα σύντομα και επίσης να φροντίσουν να υπάρξει μία συναίνεση στη στρατηγική που ακολουθούν προκειμένου ότι χτίζεται σήμερα να συνεχιστεί και από τους επόμενους (για να μην ξεκινάμε από την αρχή κάθε φορά που αλλάζει ένας υπουργός).

bottom of page